Clisura Dunarii

Atractii Turistice

Image placeholder

Chipul lui Decebal

Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, la aproximativ 5km de Vila Bogdan. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, fiind sculptat într-o stâncă de către sculptorul Florin Cotarcea, din orașul Orșova.

Ideea construirii acestui basorelief i-a aparținut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan, un istoric amator, și a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpiniști să îl termine, realizarea lui costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari.

Image placeholder

Tabula Traiana

Tabula Traiana se afla pe malul sarbesc, foarte aproape de Vila Bogdan, in dreptul fostului asezamant al satului Ogradena. Pe malul opus trecea vechiul drum roman cu parapete de protectie. Tabula este fixata in piatra si pe ea sunt reprezentati doi delfini plutind si un vultur pe cer. Figurinele si ornamentele sunt sculptate оn relief, iar scrisul este cioplit оn piatra. Tabula Traiana a fost construita de romani, pentru a comemora obstacolele intampinate de armata romana la trecerea Dunarii оn anul 101 e.n., tabula amintind totodata de lucrarile de anvergura efectuate de administratia romana in aceasta regiune.

Image placeholder

Manastirea Mraconia

La 5km de Vila Bogdan, pe soseaua Orsova - Moldova-Noua, in Valea Mraconei din apropierea comunei Ogradena Veche, este situata o veche manastire, numita "Mracuna". Vechiul lacas "sta" ascuns intr-un loc pitoresc in fata fostului drum Traian de pe malul sarbesc, unde se afla "Tabula Traiana". In apropiere sunt "Cazanele Dunarii", cea mai frumoasa si fermecatoare portiune a Dunarii. Dealungul anilor manastirea a fost cunoscuta sub diferite denumiri : manastirea din Valea Dunarii, manastirea din Valea Mracuna, manastirea de la Ogradena-Veche, manastirea de pe clisura dunarii, manastirea de la Orsova.

Image placeholder

Pestera Ponicova

Pestera Ponicova, cea mai mare din intreg defileul Dunarii (galeriile insumeaza 1660 m) poate fi accesata de pe uscat sau de pe Dunare cu barca. Este accesibila si persoanelor mai putin experimentate, echipamentul putand fi unul de circumstanta. Va recomandam galeria activa (a raului Ponicova) si pe cea arhaica (sala cu Coloane a Marelui Sarpe). Pestera Gura Ponicovei prezinta mai multe niveluri de galerii, cele inferioare fiind active. Dintre galeriile fosile, cea mai spectaculoasa este Galeria Concretionara, precum si Sala Coloanelor.

Image placeholder

Cazanele Dunarii

In aceasta zona Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a Defileului Dunarii, Cazanele Mari fiind despartite de Cazanele Mici de bazinetul Dubova. Prin Cazanele Dunarii se intelege portiunea de defileu cuprinsa intre gurile de varsare a raurilor Plavisevita (in sud) si Ogradena (in nord), formand o unitate geomorfologica bine individualizata. Bazinetul miocen de la Dubova imparte Cazanele Dunarii in doua portiuni distincte: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Intre bazinetul Dubovei si Plavisevita sunt Cazanele Mari. Cu o lungime de 3,8 km, ele sunt formate din Dealul Ciucaru Mare (318 m), ai carui pereti abrupti marginesc latura stanga a fluviului si din Dealul Stirbatul Mare (768 m) situat pe teritoriul Serbiei.

Atractii turistice

Plimbari cu barca

Descopera atractiile turistice din zona Cazanele Dunarii impreună cu noi. Vă oferim posibilitatea de a vizita cele mai importante obiective turistice cu barca.

Atractii turistice

Excursii cu ATV

Vă promitem peisaje mirifice și trasee de diferite dificultăți. De altfel, relaxarea va fi efectul forte al ieșirii!

Atractii turistice

Trasee turistice - Ciucarul

Pe Clisura Dunarii nu aveti nevoie de drone pentru a putea vedea zona de la inaltime. Traseele de pe Ciucarul Mare si Ciucarul Mic va vor oferi o priveliste de neuitat si niste poze de pus in rama!